Förkylning

Nu behöver redaktören tips ifrån er. Hur får man en person med en lättare förkylning med blanka ögon, snuvig näsa och nysningar då och då att förvandlas till en strålande fräsch nyponros redo för nyårsbaluns på ca ett dygn? Som sagt tips mottages tacksamt...

//Therese

Inslagningstips

Idag var jag en snabbis på IKEA. Hittade minikulor i deras julserie Kotte. Dessa blev väldigt fina att sätta på paketen som ska ligga under granen. Dessutom har IKEA redan börjat med lite rea på julgrejerna så jag fick ge ynka fem futtiga kronor för de små skapelserna. Ett litet tips om du inte slagit in alla klappar ännu eller om du vill pimpa upp några av dem lite extra.

//Therese

Twix julgodis

Mailboxen hade även ett till tips från Sandra.
Hon vill att ni alla testar att göra det här julgodiset. Jag ska se om jag hinner göra det annars kanske jag knackar på och får mig en bit på Konditorivägen (passande adress för en julgodisbagare eller vad säger ni?)


Jag har ett tips på världens godaste julgodis!!!!!!!!!!! 
Ta er tid att göra detta, har aldrig ätit något godare (inte heller något onyttigare...)
 

Twix julgodis

Ingredienser
Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör

Kolasmet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Garnering:
200 g ljus blockchoklad
 
         

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.

Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.

Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något.

När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Slarvig redaktör...

Redaktören har missat att kolla mailboxen. Redan den 16/12 kom det första trivseltipset in. Det var från Cinnika som vill säga följande:

För att skapa trivsel så börja med att ta ett fotbad! Lite mer än
ljummet vatten och 3msk fotsalt. 15min är lagom för att varva ner,
skapa lite struktur i "måste-göra" högen, och börja starta lite trivsel!

Måste säga att jag gillar det tipset. kanske får göra det ikväll och sedan har fötterna på min fotmasageapparat från Scholl som jag fått i för tidig julklapp.

//Therese

Julgranstips

Hos mig är granen klädd sen ett par dagar tillbaka (okej då, nästan en vecka..). I år är det klarröda kulor, glansiga guldiga kulor och frostade guldiga kulor. Sen naturligtvis "specialarna" som jag fått av J när han var i Tyskland. Det är en glittrig klacksko, en champagneflaska, en jordgubbe och ett hjärta. Idag kom också de små polkastängerna upp.

Men nu vill jag ha lite tips på hur ni klär er gran? Har ni olika teman varje år eller har ni en standardklädsel? Matchar ni presentpappret med kulorna i granen? Skriv en rad om er gran i kommentarsfältet nedan så vi får veta.

//Therese

Wok

Idag blir det ett snabbt middagstips. Krämig veggiewok skulle man väl kunna kalla den.
Släng i lite frysta wokgrönsaker i stekpannan. Efter en stund tillsätter du creme fraiche/mjölk+maizena/kokosmjölk+ maizena/matlagningsgrädde (ni fattar säkert vad för olika varianter man kan slänga i) och en skvätt sweet chilisås eller något annat som ger lite smak. Låt det puttra lite och servera sen med pasta eller ris. Fix färdigt på ca 20 minuter. Jag brukar ibland steka några baconskivor knaprigt och toppa med. Fast då är det inte så mycket veggiewok längre...

/Therese

Nyårsbubbel

Som bubbelfantast så lusläser jag GP:s tester av olika mousserande och en del köper jag sen på systemet och testar. Några favoriter som alla passar till nyår är just nu:
Chapel Hill sparkling för endast 59:-! Ett riktigt fynd måste jag säga!
Rotari för 99:- är ett rosa bubbel (rosa kan aldrig vara fel) som passar i både bastu och bubbelpool (båda testade bara för ett par månader sedan).

För samma ringa summa kan man även köpa Louis Bouillot som smakar mycket dyrare.

Vill man smaka champagne så är det bara Taittinger som gäller för mig. Sådär, spring nu till systemet och handla en flaska eller två innan de tar slut.

Skål!
//Therese

Pepparkakskola

Idag har jag för första gången på 15 år testat mikrovågsugnsmatlagning (vilket långt ord!). Det blev toppenbra!
Receptet är hämtat från recept.nu ursprungligen.

Det blir ca 15 stycken kolor i knäckformsstorlek:
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
1 tsk pepparkakskryddor


Blanda ihop i en mikrosäker skål och släng in på 750w i 5 minuter. När det plingar rör du om lite och sätter in skålen igen i lite drygt 2 minuter. Är smeten fortfarande rinnig kan man köra en liten stund till men var försiktig. Häll sedan upp i formarna.

Just nu sitter lillebror och provsmakar. "Smakar som pepparkaksdeg, mmm" var betyget jag precis hörde.
Lycka till!

//Therese

RSS 2.0