Skaldjurslasagne

Vill ni göra något riktigt gott ska ni testa detta! Jag brukar stryka musslorna då inte alla gillar det och ha i lite mer grönsaker och räkor istället.

Skaldjurslasagne:

4 port, ugn 175C

 12 färska lasagneplattor

2 morötter i bitar

1 squash i bitar

1 purjolök i skivor

2 vitlöksklyftor hackade

1 msk olivolja

2 dl creme fraiche

2 dl vitt torrt vin

1 burk räkor i lake 320g

1 burk musslor 250g

1 dl hackad dill (funkar med torkad på burk också)

2 krm salt

2krm vitpeppar

1 dl svarta oliver delade eller hackade

1 ask cocktailtomater i halvor

1 dl riven ost

Fräs grönskerna i oljan, tillsätt creme fraiche och vin. Låt puttra till morötterna känns mjuka.

Låt skaldjuren rinna av och tillsätt dem med dillen, salta, peppra. Bred ut en fjärde del av såsen i en form och varva sedan med plattor och sås i tre lager med sås överst. Toppa med oliver, tomater och ost. Gratinera i 20 min.

Smaklig måltid!


RSS 2.0