En god drink

Så här på en lördag eftermiddag kan det väl vara på sin plats med ett trevligt drinktips inför kvällen? Den här drinken är både lite söt, besk och kryddstark.

4cl Martini Bianco
4-6 tunna strimlor färsk chili
lime
fruktsoda
is

Häll is i ett glas. Skär limen i klyftor och dela sedan klyftorna på mitten. Kläm försiktigt lite på 4-5 klyftor de så lite saft droppar ut över isen innan du lägger i dem. Lägg i chilistrimlorna. I med Martinin och toppa sedan med fruktsoda.

Ju längre drinken får dra desto tydligare blir chilismaken. Väldigt god och perfekt som en "innan-maten-drink".

//Therese

Ekonomi

Här har det varit låg aktivitet de senaste veckorna. Detta pga en hög aktivitet av semester och jobb. Men nu ska vi se om vi inte får rull på det igen.

Redaktören (moi) står i begrepp att köpa sin lägenhet och ska nu tillsammans med sambo komma på de där smarta frågorna man ska ha svar på hos banken när man traskar runt och ska fråga om man får låna pengar. Då jag är en person som aldrig tagit ett lån innan känner jag mig onekligen som en nybörjare. Vilka frågor ska jag ställa? Vad för kringprodukter ska man hålla utkik efter? Några tips?

//Therese

Dagens snabba middag

Ett middagstips som passar när man inte orkar stå vid spisen eller måste få fram mat snabbt. Stek ett paket bacon riktigt krispigt, ta dem ur pannan och lägg dem på lite hushållspapper för att rinna av. Släng sedan i en påse Kinamix i pannan och stek på den. Toppa sedan med bacon, hela eller brutna i mindre bitar.
Klart på en kvart max!
//Therese

Vitlöksfrästa champinjoner

Igår blev det lite hittepågryta till middag. I hittepågrytan slängde jag i något som jag nästan tror jag skulle kunna äta som godis. Lite vitlöksfrästa champinjoner. Smör och vitlök i en panna. Släng i skivade färska champinjoner. Fräs en stund och sen upp på en bit papper. Sen kan du slänga i dem i vilken gryta som helst när grytan börjar bli färdig. Mycket gott kan jag lova.

//Therese

RSS 2.0