Kyla

I min lägenhet är det väldigt kallt. Tips för frusna själar som mig själv är att införskaffa ett par fårskinnstofflor och en riktigt bra filt. Gör i ordning en bamsekopp med ingefärate och sen an värmen sprida sig i kroppen.

Guacamole a la Therese

Här kommer ett måste varje gång vi äter tacos. En superlätt guacamole som svängs ihop på ett par minuter.

Ingredienser:
2 mogna avokado
2 vitlöksklyftor
2-4 msk creme fraiche
pressad citron (ca 1 tsk)
chilipulver (några små stänk med kryddburken)
salt
peppar

Gör så här:
Gröp ur avokadona och i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i pressad citron. chilipulver, salt och peppar. Om du har en stavmixer använd den för att mosa det hela. Annars funkar det lika bra med en gaffel. Smaka av och se om du behöver tillsätta något mer av kryddorna. LÄgg i några matskedar creme fraiche och blanda. Smaka av igen och korrigera om det behövs. Färdigt!

Dagens tips

Tappa upp ett hett bad. Lägg i lite badbrus eller något annat med god lukt. Ta med dig favoritpocketen och lägg dig i badet och läs. När vattnet kallnat alternativt du har utvecklat simhud mellan tårna, då är det dags att gå upp. Häll upp ett (två? Tre?) glas rött och sätt dig och avnjut semifinalen i kvällens På Spåret.

//Therese

Packning

Imorgon så åker jag iväg på en weekend. Ska till Stora Brittannien och fotbollsstaden Manchester. Jag har haft ett jobb där jag reste väldigt mycket. I början packade jag stora väskan varje gång. Men numera är jag ett självutnämnt packningsproffs. Räknar hur många dagar jag är borta, vilken typ av kläder och framförallt välja kläder som går att matcha med varandra! Sminket är ett minumum. Ögonskuggor kunde förr fylla en halv necessär, nu är det bara en palett med 4 olika färger som passar allt. Duschcreme, schampo mm är bara reseförpackningar = minimalt med plats! Har du något bra packningstips?

RSS 2.0