Skaldjurslasagne
Vill ni göra något riktigt gott ska ni testa detta! Jag brukar stryka musslorna då inte alla gillar det och ha i lite mer grönsaker och räkor istället.
Skaldjurslasagne:
Skaldjurslasagne:
4 port, ugn 175C
12 färska lasagneplattor
2 morötter i bitar
1 squash i bitar
1 purjolök i skivor
2 vitlöksklyftor hackade
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
2 dl vitt torrt vin
1 burk räkor i lake 320g
1 burk musslor 250g
1 dl hackad dill (funkar med torkad på burk också)
2 krm salt
2krm vitpeppar
1 dl svarta oliver delade eller hackade
1 ask cocktailtomater i halvor
1 dl riven ost
Fräs grönskerna i oljan, tillsätt creme fraiche och vin. Låt puttra till morötterna känns mjuka.
Låt skaldjuren rinna av och tillsätt dem med dillen, salta, peppra. Bred ut en fjärde del av såsen i en form och varva sedan med plattor och sås i tre lager med sås överst. Toppa med oliver, tomater och ost. Gratinera i 20 min.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback